В Русия набират групи наемници за бойна командировка в Донбас, съобщи изданието

...
В Русия набират групи наемници за бойна командировка в Донбас, съобщи изданието
Коментари Харесай

В Русия набират наемници с „боен опит“ за „командировка в Украйна“

В Русия набират групи наемници за " бойна командировка в Донбас ", заяви изданието " Медуза " с позоваване на свои източници.

Предложение за " платена командировка в Украйна "  от края на ноември са почнали да получават освен професионални наемници, само че и редови ветерани на спора в Донбас, се споделя в обявата. Желаещи се набират и измежду жителите на самопровъзгласилите се " Донецка национална република " и " Луганска национална република ".

" Мисля, че в този момент тече най-активната акция за набиране (на наемници - б.р.) от 2014 година насам ", разяснява някогашният боен Егор, както " Медуза " назовава един от участниците в диалозите с хората, които вербуват бойци.

Според източниците на изданието, вербовчиците от Москва се пробват да съберат към 120 " руснаци с военен опит ", подготвени да заминат за три месеца в Донецк. Същевременно се формират още два отряда  " за задания " на територията на " ДНР " и " ЛНР ".

На претендентите за " командировка в Украйна "  не се оповестяват действителните цели на планувания престой там. Един от събеседниците на " Медуза " твърди, че става дума за отряд, който ще охранява промишлени обекти в Донбас при възможна ескалация.

От съветското Министерство на защитата не са отговорили на отправените от публицистите въпроси по тематиката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР